Kost og trivsel

Foredrag om fejltolkning og fejlbehandling af børn og unge v. Frede Bräuner

Koden er knækket – sådan bryder vi den negativ sociale arv og får udsatte borgere i job og uddannelse

o   Med baggrund i erfaringer fra projektet Kandidaterne gennemgår Frede, hvordan man med udgangspunkt i humor, fysiske test, blodprøver, interviews, samtaler og vejledning når ind til unge, der er fanget i meget dårlige vaner samt store fysiske og psykiske udfordringer.

o   I forløbet, hvor frivillige mentorer mødes med unge, arbejdes der med ”det hele menneske”, hvor emner som læringsstile, karakterstyrker, positiv psykologi og personlig udvikling indgår i samspil med fokus på vaner, rutiner, livsmestring og sundhed. Et gennemgående mål er at finde ind til de unges evner og talenter.

o   Frede Bräuner vil i foredraget beskrive, hvordan udsatte børn og unge ofte fejltolkes og fejlbehandles i et system, der ofte forsømmer at fokusere på de unges egentlige udfordringer, herunder vitamin-og mineralmangel, overfølsomhed og livsstilsproblemer. Sociale instanser og uddannelsessystemet forsømmer ofte at fokusere på unges styrker og talenter og anvender i for ringe grad dialogen og ”den gode samtale” i mødet med de unge.

o   Omkring 130 udsatte unge har deltaget i projektet fra seks kommuner, og resultaterne har været særdeles positive. Programmet har vist sig at afhjælpe en lang række fysiske og psykiske udfordringer som ADHD, angst, depression, søvnløshed. Efter et forløb i Randers og Aalborg er hele 80% af de unge kommet i job eller uddannelse.

o   Projektet blev sammen med Landsforeningen Talentspejdernes øvrige mentorprojekter nomineret til årets Lillebror Pris i 2019.

Frede Bräuner

Folkeskolelærer, foredragsholder og forfatter

Frede Bräuner har udviklet nye redskaber og arbejdsmetoder, der målretter sig udsatte børn og unge – herunder unge med diagnoser, som ADHD, angst, depression og autisme. Udgangspunktet er Fredes erfaringer og banebrydende resultater fra sit arbejde gennem 18 år som speciallærer, fra kommunale projekter og fra forløb på bl.a. Den sikrede døgninstitution Grenen.

Et foredrag med Frede Bräuner giver dig: 

  • Banebrydende indsigt i negativ social arv og dens konsekvenser for børn og unge
  • Veldokumenteret viden, som beror på Fredes prisbelønnede projekt “Kandidaterne”
  • Et vellykket arrangement med en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere

Kompetent baggrund

Frede Bräuner er uddannet folkeskolelærer og blev i 1985 ansat på en specialskole i Aarhus, hvor han sammen med kolleger søsatte et stort mad- og sundhedsprojekt. Med baggrund i projektet udgav Frede Bräuner i 2002 bogen “Kost – adfærd – indlæringsevne”, der siden er udkommet i mange udgaver og oplag.

Frede fungerer nu som konsulent og en uhyre efterspurgt foredragsholder både for skoler, virksomheder og institutioner.
Frede Bräuner har udviklet nye redskaber og arbejdsmetoder, der målretter sig udsatte børn og unge – herunder unge med diagnoser, som ADHD, angst, depression og autisme. Udgangspunktet er Fredes erfaringer og banebrydende resultater fra sit arbejde gennem 18 år som speciallærer, fra kommunale projekter og fra forløb på bl.a. Den sikrede døgninstitution Grenen.

Siden 2015 har Frede Bräuner været projektkoordinator under Landsforeningen Talentspejderne i mentorprojektet Kandidaterne, hvor frivillige fra erhvervslivet afholder 24 møder med unge efter et fastlagt og guidet program. Målet er, at de unge kommer i job eller uddannelse.

Til projektet har Frede udviklet kogebogen “Sund mad for unge – Let at lave” og en foodcamp, hvor de unge inspireres til en sundere hverdag. Frede er medforfatter til projektets mentorguide der anvendes i mødet med de unge.

Kontakt mig nu og få et uforpligtende tilbud på et kursus til netop jer!

KONTAKT